Uzman Psikoterapist

Uzman psikoterapist

Kaygı, fobiler, depresyon gibi pek çok rahatsızlıkla mücadele etmede yardımcı olsa da psikoterapiye gitmek için herhangi bir travma atlatmış olmanız da ya belli bir rahatsızlığa sahip olmanız gerekmez. Kendini daha iyi hissetmek için kendini tanıma, duygu ve davranış yönetimini derinleştirme gibi nedenlerle de psikoterapiye gidilebilmektedir zira psikoterapide asıl hedef, kişinin yaşam kalitesini ve iyilik halini artırmaktır. Ayrıca psikoterapi, mantıksız ve uyumsuz duygu, düşünce ve davranışların, sağlıklı ve uyarlanabilir duygu düşünce ve davranışlara dönüşmesine yardımcı olmaktadır. Yaygın olanı bireysel seanslar olsa da duruma uygun olarak çift olarak veya aile üyeleriyle birlikte de psikoterapi yürütülebilmektedir.


Randevu Talep Et

Psikoterapistin görevi ise kişiyi,özel eğitim almış bir profesyonel tarafından, hastanın duygu ve davranışlarını yönetmesine ve böylelikle iyilik halini artırmasına yardımcı olmak amacıyla yapılan bir psikolojik destek sürecidir. Uzman psikoterapist ünvanına sahip olmak için alınması gereken pek çok eğitim bulunmaktadır. Ancak bu ünvanı almanın ilk gerekliliği üniversite eğitimidir. Daha sonrasında ise çalışmayı düşündüğümüz alana uygun olan eğitimler almak gereklidir. Sürekli eğitim, güncel olanı takip etmek ve kendimizi sürekli geliştirebilmek adına çok büyük önem arz etmektedir. Psikoterapist olmanın son adımı ise, uzmanı akredite etme yetisine sahip ulusal derneklerin veya meslek birliklerinin birinde yürütülen eğitimi onaylamak olacaktır. Genel olarak bir psikoterapisti akredite etmek için gereken içerik ve saat sayısı, farklı federasyon ve derneklerde de benzerdir. Eğitim hem teorik programları, hem teorik-pratik programları hem de denetimli uygulama saatlerini içermelidir. Bunlara ek olarak psikoterapist adayı, birkaç saatlik kişisel/deneyimsel çalışma ve bir staj dönemi yürütmek durumundadır. Süreler, işletmeye bağlı olarak 50-100 saat arasında değişebilmektedir.


Bu rehabilite edici süreçte yönlendirmek, ona alan açarak onunla birlikte düşünmek, gerektiğinde psikoeğitimler vererek gerekli bilgilendirmeyi sağlamaktır. Bu verilerle hasta, kendisi için en uygun ve sağlıklı düşünme, hissetme ve davranma yolunu bulacaktır.

 Uzman Psikoterapist
Randevu Talep Et
Daha Fazla Bilgi
Birlikte
Başarabiliriz
© 2024 Uzm. Dr. Elvan Çiçekçi. All Right Reserved.