Skip to content Skip to footer
01

Psikoterapi Nedir? Psikoterapi, sağlığın geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan tekniklerin genel adıdır. Yaklaşımı farklı olan birçok psikoterapi çeşidi vardır. Kişi ve duruma bağlı olarak en uygun psikoterapi yöntemi terapistiniz tarafından size…

02

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), insan düşünce, tutum ve inançlarının duygu ve davranışlarını nasıl etkilediği üzerine odaklanan bir terapi yöntemidir. Bilişsel ve davranışsal olmak üzere 2 farklı alanın kuram ve deneyimlerini…

03

Hipnoterapi veya hipnotik telkin olarak da adlandırılan hipnoz, dikkat, odaklanma ve konsantrasyonunuzu artırdığınız trans benzeri bir durumdur. Hipnoz genellikle bir terapist tarafından sözlü telkin ve zihinsel imgeler kullanılarak yapılır. Hipnoz…

04

EMDR Terapisi Nedir? EMDR, Göz Hareketi Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme anlamına gelen alternatif bir terapi yöntemidir. Travma sırasında beyin yaşanan olayın bilgisini normal bir şekilde işleyemez. Travmatik anılarla ilgili olan…

05

Bağımlılığı yenmek, sorunun varlığını kabul etmekle başlar. Bu oldukça zor olabilir, ancak iyileşme ve değişim yolundaki en önemli adım bu noktadır. Bu noktaya gelmek hiç kolay değildir. Ama hayatınızı değiştirmek…

06

Online Terapi: dijital platformlar üzerinden yapılan terapilere genel olarak online terapi ya da çevrimiçi terapi denir. Hem insanlar arasındaki iletişimin çoğunlukla dijitalleşmesi hem de pandeminin başka bir olasılık bırakmaması ile…

07

Mental bozuklukların tedavisinde sanatsal yöntemlerin kullanılmasına sanat terapi denilmektedir. Sanat terapi ile insanlar kendilerini ifade etmenin yeni yollarını keşfederler. Sanattaki yaratıcı süreçleri kullanarak duygu, düşünce ve inançlarına dair farkındalık kazanırlar.…

08

Grup terapisi, bir veya birden fazla terapistin aynı anda birden fazla kişiyle çalışmasını içeren bir psikoterapi şeklidir. Biyopsikososyal bir varlık olan insanlar küçük ya da büyük gruplar halinde yaşayarak birbirleriyle…

09

Aile terapisi, aile üyelerinin iletişim bozukluklarını ve çatışmalarını çözmesine yardımcı olabilecek bir terapi yöntemidir. Aile terapisi genellikle bir psikiyatrist, veya bu konuda eğitim almış klinik psikolog, sosyal hizmet uzmanı, psikiyatri…

10

İlişki terapisi sadece evli insanlar için değildir. Birlikte yaşayan çiftler, tek eşli olmayanlar, LGBTQ olanlar, ayrıca ailevi meseleleri olan kardeşler, hatta iş ortakları için yararlı olabilir. Çoğunlukla ayrılık veya boşanma…

11

Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) TSSB, sadece beden bütünlüğünüzü bozan bir olaya doğrudan maruz kalmanız demek değildir. Tehdit almak, başkalarının başına gelen travmatik olaya şahsen şahit olmak, bir yakınızın travmatik…

12

Sevdiğimiz birini kaybetmek en büyük acılardan biridir. Tüm insanların yaşadığı ve yaşayacağı ortak acıdır bu. Ama herkes kendini kaybını yaşar. “Ateş düştüğü yıkar.” Sadece insan ve ölüm için geçerli değildir…