İstanbul da Psikiyatrist Önerisi

İstanbul da Psikiyatrist Önerisi


Uzmanlık olarak ruh sağlığı ve hastalıkları bölümünü seçen hekimlere Psikiyatrist denir. Psikiyatristlerin tedavi ettiği başlıca bozuklukları; Bipolar Bozukluk, Sosyal Fobi, Panik Atak, Depresyon, Distimi, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Uyku Bozuklukları, Yeme Bozuklukları, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Şizofreni ve benzeri bozukluklar olarak tanımlayabiliriz.


Psikiyatrist önerisi yapılırken daha çok İstanbul’da psikiyatrist önerisi yapılır peki neden? İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. İstanbul’da psikiyatrist seçiminizi yaparken oldukça dikkatli olmalı ve psikiyatristleri iyi araştırmalısınız. Burada en çok dikkat etmeniz gereken konu psikiyatristin aldığı eğitimlerdir. Bir psikiyatrist öncelikle etkin eğitim almış olmalıdır. Bu eğitimler arasında; Psikodrama ve Grup Psikoterapileri Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Eğitimi, Bilişsel ve Davranışçı Terapi Kuramsal Eğitimi, Psikodinamik Terapi Eğitimi, Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozukları Temel Eğitimi, Uygulamalı Hipnoz ve Hipnoterapi, Travma ve İlişkili Bozukluklarda EMDR Uygulamaları eğitimleri varsa İstanbul’da bulduğunuz bu hekimin doğru psikiyatrist olduğunu söyleyebiliriz. Psikoterapist ve psikolog aynı mıdır?


Tam olarak aynı sayılmaz. Bunun oldukça zor bir soru olduğunu söyleyebiliriz çünkü "psikoterapist" kelimesini kullanmanın iki geleneği var. Bazıları, yalnızca tıpta geliştirilen ilaçsız tedavi yöntemlerinde (örneğin tıbbi hipnoz) uzmanlaşan psikiyatristlerin psikoterapist olarak adlandırılabileceğine inanmaktadır. Bu tür uzmanlar, özellikle, yalnızca psikiyatrist eğitimi almış kişilerin psikoterapist olarak çalışmasına izin veren Sağlık Bakanlığı'nın emrine atıfta bulunur. Diğerleri, psikoterapik yardımın, tarihsel olarak tıp değil psikoloji çerçevesinde gelişen ve danışanların tıbbi ihtiyaçları yerine psikolojik ihtiyaçları ile çalışan psikoterapinin dallarından birinde eğitim almış klinik psikologlar tarafından sağlanabileceğine inanmaktadır. Peki bir psikoterapist ile psikolog arasındaki fark nedir? Bir psikoterapist psikolojik bir eğitime sahip olmalıdır, ancak tüm psikologlar psikoterapist olarak çalışmak üzere eğitilmemiştir. Bir psikolog farklı alanlarda araştırmalar da yapabilir: Örneğin, düşünme ve hafızanın nasıl çalıştığını, büyük ve küçük grupların psikolojisini inceleyebilir veya pratik sorunları çözebilir.


Randevu Talep Et


Kendinizde Bipolar Bozukluk, Sosyal Fobi, Panik Atak, Depresyon, Distimi, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Uyku Bozuklukları, Yeme Bozuklukları, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Dikkat Eksikliği Hiperaktive Bozukluğu, Şizofreni ve benzeri bozukluklar gibi hastalıkları hissetmiyor ya da görmüyor olabilirsiniz. Eğitimli ve donanımlı bir psikiyatrist sizi analiz eder ve durumunuza göre size bilgi verir. Ayrıca bu süreçte iyilik halinizi arttırmanıza yardımcı olur.

Amacınız bir psikiyatrist olmaksa aşağıdaki yazı tam size göre, “Nasıl psikiyatrist olunur?” Sorusuna cevap şu şekildedir. Psikiyatrist olmak için öncelikle tıp fakültesini bitirmelisiniz. Tıp fakültesi toplamda 6 yıl sürmektedir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girerek ruh sağlığı ve hastalıkları yani psikiyatri alanında uzmanlık almaya hak kazanırsınız. 6 yıllık eğitimin ardından 4 yıl süresince psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi gerekir. Ancak 10 yıllık eğitimin sonrasında psikiyatri uzmanı olabilirsiniz.

İstanbul da Psikiyatrist Önerisi
Randevu Talep Et
Daha Fazla Bilgi
Birlikte
Başarabiliriz
© 2024 Uzm. Dr. Elvan Çiçekçi. All Right Reserved.