En İyi Klinik Psikolog

Öncelikle Klinik Psikolog, 4 senelik lisansının ardından klinik psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlayan kişilere verilen bir unvandır. Klinik psikologlar bireysel terapi ya da grup terapileri yapmanın yanında kişilerin değerlendirilmesi süresince klinik gözlem ve görüşmelerin yapılması, klinik ölçek ve bataryaların uygulanması ve yorumlanması gibi durumlarda da aktif olarak görev almaktadırlar. Peki teorik ve pratik olanın birleştiği bu alanda, alanına hakim ve size uygun en iyi klinik psikolog nasıl seçilir? Öncelikle gitmeyi düşündüğünüz klinik psikoloğun lisans diplomasını nereden aldığına, sonrasında yüksek lisansını nerede yaptığına dikkat edebilirsiniz.


Randevu Talep Et

Bu noktada özellikle lisans derecesini psikoloji veya psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanlarından almış olması önemlidir. Gideceğiniz kişinin belli seviyede patoloji bilgisine sahip olup; Bipolar Bozukluk, Sosyal Fobi, Panik Atak, Depresyon, Distimi, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Uyku Bozuklukları, Yeme Bozuklukları, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Şizofreni ve benzeri bozukluklar gibi hastalıklara hakim olmasını bekleriz. Özellikle yakındığınız bir problem varsa bu alanda uzmanlaşıp uzmanlaşmadığına ve aldığı eğitimlere bakabilirsiniz zira bir klinik psikoloğun aldığı ek eğitimler de kendisini geliştirmesi açısından önem taşımaktadır.


Randevu Talep Et

Bu eğitimlere örnek verecek olursak; Psikodrama ve Grup Psikoterapileri Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Psikodinamik Terapi Eğitimi, Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozukları Temel Eğitimi, Uygulamalı Hipnoz ve Hipnoterapi, Travma ve İlişkili Bozukluklarda EMDR Uygulamaları eğitimlerini sayabiliriz. Tabii bir klinik psikoloğa gitmek için illa ki patolojik bir durumunuzun olması gerekmez. Kendinizi tanımak, farkındalık kazanmak, iyilik halinizi artırmak gibi beklentilerle de psikoloğa başvurabilirsiniz. Ayrıca en iyi klinik psikoloğu seçmek için yaptığınız araştırmalarda başkaları için çok iyi gelen birinin size iyi gelemeyebileceğini yahut başkasının çok fayda göremediği birinden sizin oldukça fayda gördüğünüzü görebilirsiniz. Bu durum oldukça normaldir. Herkes birbirinden farklı problemlerle yola çıktığından çözümü de farklılık gösterecek ve dolayısıyla en iyi klinik psikoloğun seçiminde de değişikliklere neden olacaktır. Bu noktada bireysel farklılıkları göz önünde bulundurmak önemlidir.

En İyi Klinik Psikolog
Randevu Talep Et
Daha Fazla Bilgi
Birlikte
Başarabiliriz
© 2024 Uzm. Dr. Elvan Çiçekçi. All Right Reserved.